Samenvatting FC Twente - RKC seizoen 2020-2021 (0-2)

FC Twente beleefde tegen RKC Waalwijk een complete offday. De ploeg verloor in eigen huis met 2-0 van de Waalwijkers waar uitgerekend Ola John de grote man was. De aanvaller die afgelopen zomer nog werd gelinkt aan een terugkeer naar FC Twente gaf in de eerste 45 minuten twee assist waarna zijn teamgenoten de wedstrijd uit mochten spelen.

Bij FC Twente ontbrak het bijna aan alles en met name ook aan het beetje geluk. Danilo zette FC Twente in de eerste minuten in gedachten al op voorsprong. Uit een corner tikte hij de bal leep in de hoek, maar de paal zat in de weg.

Binnen het eerste kwartier kreeg ook Dervisoglu een honderd procent kans, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Vanaf dat moment brak er iets bij FC Twente en voelde RKC Waalwijk dat er wat te halen viel. De persoonlijke fout van Pierie bij de 2-0 nekte de ploeg die ook in de tweede helft nauwelijks iets wist te creëren.