Samenvatting FC Twente - sc Heerenveen seizoen 2021-2022 (2-0)

FC Twente hervatte de competitie zaterdagavond tegen sc Heerenveen. Hoewel het spel in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft lang niet altijd even gecontroleerd was, hebben de mannen van Ron Jans de drie punten in Enschede gehouden. Door twee cadeautjes bepaalden de Tukkers de eindstand op 2-0.

FC Twente trad door verschillende afwezigen aan met een middenveld dat gevormd werd door Casper Staring, Jesse Bosch en Michel Vlap. Mede hierom klopte de afstemming in de openingsfase nog niet helemaal. Gestroomlijnd zou het in de eerste helft ook echt niet meer worden. De eerste mogelijkheid was daarom voor sc Heerenveen.

Anthony Musaba brak, niet voor de eerste keer, door aan de rechterkant en de voorzet van de rechtsbuiten kwam bij Rami Kaib terecht. De Zweedse linksback van de Friezen stuitte op Lars Unnerstall, die de inzet tot een corner moest verwerken. Na een fout achterin bij sc Heerenveen kregen ook de Tukkers even later de eerste mogelijkheid. Van twintig meter kon Virgil Misidjan Heerenveen-goalie Xavier Mous echter niet verrassen.

Collega-vleugelspeler Dimitris Limnios kreeg de volgende mogelijkheid voor de Enschedeërs. In de counter kreeg hij de bal van Vlap. De Griek haalde met links uit, maar plaatste de bal naast het doel. De grootste kans van het eerste bedrijf moest toen echter nog komen. Die was voor Ricky van Wolfswinkel. De spits kon na een teruggetrokken bal van Misidjan hard geplaatst uithalen, maar stuitte op Mous. Misidjan deelde vervolgens nog een speldenprikje uit, maar een doelpunt volgde niet meer. FC Twente ging de kleedkamer bij een stand van 0-0 toch in met een domper, aanvoerder Robin Pröpper moest namelijk geblesseerd afhaken.

De tweede helft

Het tweede bedrijf begon voor de supporters van de Friezen opwindend. Twee keer in korte tijd kwam hun ploeg in kansrijke positie terwijl er nog nauwelijks een minuut verstreken was. Een goal kwam er ook nu niet. Het tekende alleen wel hoe FC Twente aan de tweede helft begon: erg matig.

In het tweede gedeelte van de tweede helft kregen de Tukkers de wedstrijd weer meer in handen. In echte kansen mondde het nog niet echt uit. Om toch tot een mogelijkheid komen moest Mous te hulp schieten. Na een dramatische aanname in de opbouw van de Friezen kon invaller Manfred Ugalde opeens profiteren. Net als tegen FC Groningen wist hij ook nu het gepruts van de tegenstander af te straffen: 1-0.

Ondanks een aanvallende wissel bij sc Heerenveen, kreeg de ploeg van Johnny Jansen geen grip meer op de wedstrijd. Nadat FC Twente nu door de scheidsrechter aan een kans geholpen werd, was de wedstrijd beslist. Van Wolfswinkel benutte een makkelijk gegeven penalty en bepaalde de eindstand op 2-0.