Samenvatting FC Twente - Sparta Rotterdam oefenwedstrijd seizoen 2022-2023 (2-1)

Terwijl in Qatar de kwartfinale tussen Marokko en Portugal werd gespeeld, trapte FC Twente af voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Na vorige week met 1-1 gelijk te hebben gespeeld op bezoek bij Almere City FC, stond zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma.

De intenties waren duidelijk, want Jans startte in de meest sterke opstelling. Sadílek nam zijn plek weer in naast Zerrouki, Steijn krijgt voorlopig de voorkeur boven Vlap en Salah-Eddine stand net als de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij Sparta opnieuw op rechtsback als vervanger van de geblesseerde Brenet.

In de 16e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Meijers. Deze werd nog voor rust ongedaan gemaakt door Ricky van Wolfswinkel. In de 38e minuut pakte hij de bal af van de Sparta-goalie en werkte de bal in het net.

Tweede helft

Na de rust stond er een bijna compleet ander elftal aan de aftrap. Alleen Gijs Smal mocht blijven staan. In het tweede bedrijf had FC Twente pech, want in zowel in de 74e als in de 80e minuut werd de lat geraakt. De eerste kwam van Rots, de tweede van Everink. Toch ging de overwinning naar de thuisploeg. Het was Cleonise die in de 83e minuut van rand zestien uithaalde en de bal in het doel schoot. Het was tevens de eindstand.

Met de 2-1 overwinning is er een einde gekomen aan de eerste helft van de voorbereiding. Maandag vliegt de selectie naar Costa Rica voor een trainingskamp en de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz op 17 december.