Samenvatting FC Twente - Willem II seizoen 2020-2021 (1-1)

Zaterdagavond stond in de Grolsch Veste de wedstrijd tussen FC Twente en Willem II op het programma. FC Twente hoopte eindelijk weer eens op een thuisoverwinning want de laatste dateert alweer van 31 oktober 2020. Helaas voor de Tukkers bleef het bij een 1-1 gelijkspel.

Jans moest voorafgaand aan de wedstrijd één wijziging doorvoeren. De zieke Pierie werd vervangen door jeugdspeler Casper Staring. Hij maakte zijn basisdebuut en vormde samen met Dumic het centrale duo.

De eerste helft was er weinig te genieten voor de neutrale kijker. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en beide ploegen kregen twee goede kansen om de score te openen. Eén keer was het Menig die vlak naast schoot en de andere grote kans was van Dumic. Zijn kopbal uit een vrije trap ging rakelings naast. Eerder in de wedstrijd kreeg Willem II twee grote kansen door slippertjes van Staring en Oosterwolde, maar deze werden niet afgestraft.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft waarin Willem II de eerste grote kans kreeg. In de 57e minuut ontving Wriedt de bal binnen de vijf meter, maar het was Drommel die zijn inzet knap wist te keren. Toch was het FC Twente dat in de 64e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Bosch werkte de bal hard binnen op aangeven van Narsingh. Direct na het doelpunt de eerste wissel bij FC Twente. Ebuehi moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Markelo.

Niets leek een overwinning in de weg te staan want Willem II wist geen vuist te maken. Toch kwamen de bezoekers in de 81e minuut op gelijke hoogte. Met een beetje geluk kwam de bal via Roemeratoe voor de voeten van Pavlidis. De Griek omspeelde Drommel en werkte de bal in het doel.

In de 87e minuut een driedubbele wissel bij FC Twente. Oosterwolde, Staring en Narsingh gingen eraf en werden vervangen door Smal, Ilic en Van Leeuwen. Veel hielp het niet want het bleef bij een 1-1 gelijkspel. Danilo kreeg diep in blessuretijd nog een goede kopkans, maar de Braziliaan mikte de bal over.