FC Twente Nieuws

Samenvatting kampioenswedstrijd FC Twente - ADO Den Haag (v) 1-0 seizoen 2020-2021

Samenvatting kampioenswedstrijd FC Twente - ADO Den Haag (v) 1-0 seizoen 2020-2021

FC Twente Vrouwen is zondagmiddag kampioen geworden van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Nadat PSV verloor van Ajax, en FC Twente wist te winnen van ADO Den Haag, was de titel voor de ploeg van Tommy Stroot binnen.

Wanneer PSV niet zou winnen en FC Twente dat in eigen huis wel zou doen, wisten de Tukkers dat zij de kampioen zouden gaan worden. Hoewel PSV achter kwam en uiteindelijk ook met 3-1 verloor van Ajax, kwam FC Twente maar niet op voorsprong tegen ADO Den Haag. Zo leek de strijd om het kampioenschap pas in de laatste speelronde beslist te gaan worden.

De ploeg van Sjaak Polak hield het namelijk goed dicht. In de eerste helft was de grootste kans zelfs voor zijn ploeg. In het tweede bedrijf begonnen de Tukkers alles of niets te spelen. Lang leek dit tot niks te leiden, maar in de 88e minuut was daar dan toch Anna-Lena Stolze. De Duitse aanvalster drukte na een voorzet vanaf de rechterkant prachtig af in het dak van het doel.

Hierdoor mag de ploeg van de afscheid nemende Tommy Stroot zich voorafgaand aan de laatste speelronde al kampioen van Nederland noemen. Met nog één wedstrijd te spelen bedraagt het verschil tussen nummer één FC Twente en nummer twee PSV namelijk vier punten.

[google]

Samenvatting kampioenswedstrijd FC Twente - ADO Den Haag (v) 1-0 seizoen 2020-2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties