Samenvatting Vitesse - FC Twente seizoen 2020-2021 (0-2)

FC Twente heeft zondagavond de wedstrijd tegen Vitesse winnend afgesloten. De Tukkers kwamen in de eerste helft via Menig op voorsprong. Nadat ook Van Leeuwen in de slotfase van de tweede helft scoorde, won FC Twente met 2-0 van Vitesse.

Bij de Tukkers keerden Oosterwolde en Roemeratoe terug in de basis. Beiden kampten de afgelopen periode met een blessure. Oosterwolde hield het 45 minuten vol, waarna hij vervangen werd door Smal die eveneens terugkeerde na een blessure.

De eerste helft

Nadat Danilo als eerste een schot wist te lossen nam Vitesse de controle in de openingsfase van de eerste helft over. Dit leek de ploeg van Letsch te bestempelen met een vroege voorsprong, Dasa zette de Arnhemmers na een pass van Bazoer op voorsprong. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Na een goed begin van Vitesse kwam FC Twente na ongeveer een kwartier spelen wat beter in de wedstrijd. In de zestiende minuut viel de bal dan ook in het net voor de Tukkers. Narsingh kwam na een slechte aanname van Danilo in een kansrijke positie in balbezit, de rechtsbuiten bleek niet zelfzuchtig en gaf af op Menig. Die vervolgens rustig bleef en de bal bekeken langs Pasveer schoof.

Nadat er hierna weinig meer gebeurde in de eerste helft, bracht Huisman toch nog wat leven in de brouwerij. De middenvelder, die in de 38e minuut inviel voor de geblesseerde Tannane, schoot hard vanaf zo'n 25 meter, Drommel kon echter keren. Niet veel later konden beide ploegen het bizar slechte veld verlaten voor de rust verlaten bij een stand van 0-1.

De tweede helft

Het tweede bedrijf begon voor de Tukkers voortvarend, Narsingh werd in de diepte weggestoken en tikte de bal over Pasveer heen. De rechtsbuiten leek de bal vervolgens binnen te koppen, maar Wittek kon voor de lijn nog net de 0-2 voorkomen.

Na deze gevaarlijke kans bleef het vervolgens heel lang rustig voor beide doelen. Pas in de 70e minuut was er iets wat op een kans leek, Darfalou probeerde de bal over Drommel te plaatsen. Dit lukte de Algerijn echter niet, de bal eindigde op het dak van het doel.

Niet veel later was er wederom sprake van een moment van opwinding. Na een vermeende handsbal van Pierie in het strafschopgebied wist FC Twente uit te breken. Narsingh gaf de bal echter net wat te laat aan Danilo. Waardoor de inzet van de Braziliaan er niet meer toedeed aangezien hij in buitenspelpositie verkeerde. Naar de handsbal van Pierie werd door de VAR gekeken, Allard Lindhout besloot echter niet in te grijpen.

Vitesse wist in de slotfase niet door de FC Twente-defensie heen te komen. De Arnhemmers wisten zo niet meer tot een fatsoenlijke kansen te komen. Iets wat de Tukkers in de slotfase nog wel wisten te doen. Thijs van Leeuwen bepaalde de eindstand op aangeven van Smal op 0-2.

De opstelling: Drommel, Ebuehi, Dumic, Pierie, Oosterwolde ('46 Smal), Zerrouki, Roemeratoe, Ilic, Narsingh ('87 Hilgers), Danilo ('91 Van Leeuwen), Menig ('91 Abass).