FC Twente Nieuws

Schenk: "Als je je wilt handhaven, dan moet je eigenlijk twee keer winnen"

Schenk: "Als je je wilt handhaven, dan moet je eigenlijk twee keer winnen"

Xandro Schenk was in de Keuken Kampioen Divisie bankzitter, maar een seizoen later in de eredivisie is hij een vaste waarde. De 26-jarige centrale verdediger is tegenwoordig zelfs reserveaanvoerder achter Wout Brama. Vandaag stond hij voor de camera van RTV Oost dat ook aanwezig is Spanje. Er werd gevraag naar wat er moet veranderen.

"Het vertrouwen moet terug. We weten dat we goed kunnen voetballen, maar we waren het gewoon even kwijt. En dat moet gewoon weer terugkomen." Of hij de vinger op de zere plek kan leggen? "Dat vind ik ook zelf een lastige vraag. Er is niet gebeurd waarvan je denkt: daar is het fout gegaan. Het is toch gebeurd dus we zullen wel moeten verbeteren."

Iedereen oogt vrij rustig binnen de club, maar de supporters denken daar toch anders over. Die denken dat het mis kan gaan als deze lijn wordt doorgetrokken. Bij de spelers lijkt het vertrouwen weer aanwezig. "Ja, dat hebben we ook", vervolgt Schenk het gesprek met Van Wissing. "Dat baseren we natuurlijk op de eerste zeven wedstrijden. Ik snap dat als je de lijn van de laatste acht wedstrijden doortrekt, dat het er aan het einde van het seizoen niet goed uit zal zien voor ons. Maar we hebben vertrouwen dat we het absoluut weer om gaan draaien."


[google]

Na de winterstop moet het vertrouwen worden omgezet in punten. Dan speelt de ploeg thuis tegen FC Groningen, uit tegen PSV en thuis tegen Sparta Rotterdam. PSV uit mag verloren worden. Het gaat dan ook met name om de twee thuiswedstrijden. "Dat zijn twee wedstrijden waarin we punten moeten halen. Als je je wilt handhaven, en dat is wat we willen, dan moet je eigenlijk twee keer winnen."Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties