FC Twente Nieuws

Schenk heeft twijfels: "Geen angst voor mezelf, maar wel voor mijn omgeving"

Schenk heeft twijfels: "Geen angst voor mezelf, maar wel voor mijn omgeving"

Onderzoek wees uit dat profvoetballers tijdens een wedstrijd slechts sporadisch langer dan 30 seconden binnen anderhalve meter van elkaar komen. Hierdoor werd voetbal door de KNVB als veilige sport bestempeld. FC Twente verdediger Xandro Schenk denkt er het zijne van.

Hij als verdediger komt gevoelsmatig juist vaak in contact met de tegenstander. "Voor je gevoel sta je tijdens een training en wedstrijd veel langer dan 30 seconden in die zone van 1,5 meter van elkaar. Kijk alleen maar eens bij hoekschoppen, als iedereen op een hoopje bij elkaar staat en er van alles gebeurt. Maar dit onderzoek komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, er is heel goed naar gekeken, dus zal het wel kloppen."


[google]

"Of ik nu angst heb als er weer gewoon gevoetbald mag worden? Niet voor mezelf, maar wel voor mijn omgeving. Je wilt je ouders kunnen knuffelen, je opa en oma en ik heb hier een kleintje rondlopen. Maar ik neem aan dat ze ons pas echt het veld weer opsturen als alles veilig is", besluit Schenk in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Mondkapjes voor Tukkers. Dit weekend geen verzendkosten!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties