FC Twente Nieuws

Schmidt erkent: "FC Twente was van een hoger niveau als ons"

Schmidt erkent: "FC Twente was van een hoger niveau als ons"

Waar het voor FC Twente puntenverlies was in de strijd om plek drie, was het voor PSV puntenverlies in de titelstrijd. Na afloop ging het bij PSV veel over de Joël Drommel. De ex-keeper van FC Twente zag er bij de drie doelpunten van de Tukkers niet lekker uit. Roger Schmidt, coach van PSV, reageerde na afloop voor de camera van ESPN op de wedstrijd.

"Het was een speciale wedstrijd. We starten niet goed en FC Twente was zowel qua intensiteit als qua scherpte op een hoger niveau dan dat wij dat waren.” Volgens de Duitse coach waren dit de factoren waardoor de Tukkers al snel op een grote voorsprong kwam. “We maakten veel fouten. Die fouten kwamen ook vooral doordat zij ons daar tot dwongen. We waren nog niet voldoende aanwezig, hierdoor scoorden zij drie doelpunten.”

“Door de hoge druk die FC Twente uitoefende duurde het te lang voordat we klaar waren voor de wedstrijd.” De hoge druk waarmee de ploeg van Ron Jans speelde is niet nieuw, maar toch had PSV er moeite mee. “We wisten van te voren dat ze alleen lange ballen spelen en voor de tweede bal vechten. Daarnaast wisten we dat ze hoge druk zouden zetten op onze opbouw. We wilden veel langs de zijkant spelen, maar in de wedstrijd speelden we veel door de as waardoor we veel de bal verloren.”

Bij de drie doelpunten van de Tukkers ging Drommel niet vrijuit. “Het was voor hem een speciale wedstrijd, aangezien hij hier een aantal jaar heeft gespeeld. Je hoopt dat hij een geweldige wedstrijd zou keepen, maar dat werd het niet.” Schmidt vindt echter niet dat er alleen naar Drommel mag worden gekeken. “Het was niet alleen Drommel die niet op topniveau was, ik denk dat er nog veel meer spelers waren die niet op het juiste niveau waren vandaag.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties