FC Twente Nieuws

Schmidt hint op nieuwe keeperswissel na dramatisch optreden Drommel

Schmidt hint op nieuwe keeperswissel na dramatisch optreden Drommel

Afgelopen zomer maakten FC Twente en PSV een zogenaamde 'keeperswissel'. Drommel verkaste van de Tukkers naar Eindhoven terwijl Unnerstall de stap, transfervrij, andersom maakte. Het is sinds de ruil chaotisch rondom de keepers bij PSV. Ook voor komende wedstrijd in de Conference League tegen Leicester City is het geen zekerheid of de ex-keeper van FC Twente zal spelen.

Afgelopen weekend speelde Drommel voor het eerst sinds zijn vertrek uit Enschede weer in de Grolsch Veste. Dit ging voor hem niet zoals hij het vooraf zou hebben gehoopt. “In deze situaties wil je altijd op topniveau presteren en dat was hij niet. Hij was teleurgesteld", aldus de Duitse trainer, doelend op de fouten die de doelman maakte bij de drie goals van FC Twente.

Schmidt benadrukt het punt waaraan de 25-jarige keeper moet gaan werken. “Als keeper moet je mentaal sterk zijn. Dat is een van de grote uitdagingen voor een keeper. Als doelman van PSV heb je vaak niet zoveel te doen in de wedstrijd, maar je moet er wel staan als het nodig is. Joël zal zich ook op dit vlak moeten ontwikkelen”, aldus de Duitse trainer in gesprek met De Telegraaf.

Roger Schmidt hint tijdens de persconferentie op een mogelijke keeperswissel, zoals hij eerder in de wedstrijd tegen AZ ook al deed. “Het is altijd een optie om spelers te wisselen en dat geldt ook voor een keeper. Dat hoort bij het voetbal. Het is mijn taak om de opties en prestaties binnen het team te beoordelen en dan een beslissing te nemen.” PSV zal donderdag om 21.00 uur aantreden tegen Leicester City.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties