FC Twente Nieuws

Schreuder moest het vuile werk opknappen: "Was dat bij FC Twente al gewend"

Schreuder moest het vuile werk opknappen: "Was dat bij FC Twente al gewend"

Na zijn avontuur als hoofdtrainer bij FC Twente ging Alfred Schreuder aan de slag bij het Duitse Hoffenheim als assistent-trainer. Na iets meer dan twee jaar besloot hij de uitdaging aan te gaan als assistent-trainer van Erik ten Hag bij Ajax. Een compleet andere samenwerking dan met Nagelsmann bij Hoffenheim.

"Bij Ajax is alles veel roeriger. Iedereen heeft een mening. In Duitsland is alles beter afgekaderd. Het is hiërarchisch duidelijker wat iemand moet doen. Ik was als assistent van Nagelsmann verantwoordelijk voor een klein deel van het totale pakket. Ik moest bijvoorbeeld de spelers individueel benaderen en sterker proberen te maken. Niets meer en niets minder. In het begin heb ik ook veel voor Julian gedaan op het gebied van gesprekken met de spelers. Hij vond het moeilijk om bepaalde minder leuke boodschappen te delen. Ik was dat natuurlijk bij FC Twente al wel gewend. Het blijft altijd lastig om iemand te vertellen dat hij niet speelt of geen nieuw contract meer krijgt. Als professional is het makkelijk, maar als mens blijft dat altijd lastig. Mijn rol onder Nagelsmann was ook helder. Ik had een bepaald pakketje. Dat klinkt eenvoudig, maar het was wel erg duidelijk. Je moet je taak uitvoeren en je vooral niet overal mee bemoeien."

[google]

Heimwee naar het hoofdtrainerschap heeft Schreuder vooralsnog niet. "Na mijn ontslag bij FC Twente ging ik al snel met Huub Stevens mee naar Hoffenheim. Dat kwam achteraf op het juiste moment. Huub moest vervolgens stoppen en Julian schoof door. Het is toevallig zo gelopen en dat ik nu bij Ajax zit is ook toeval. Als Marcel Keizer niet was ontslagen was het niet gebeurd. Nee, ik heb nu geen ambities om hoofdtrainer te worden. Als assistent heb je duidelijk minder last van stress en spanning. Op hoog niveau is het werk als assistent-trainer dan ook fantastisch om te doen."

Toch heeft Schreuder wel de ambitie om ooit weer aan het roer te staan bij een club. Het liefst in Duitsland, maar er is ook één Nederlandse club waar hij een zwak voor heeft. "Ik wil op termijn zeker terug naar Duitsland. Als dat land en die competitie bij je persoonlijkheid past is het fantastisch om er te werken. In Nederland zou ik ooit nog wel eens hoofdtrainer van NAC Breda willen worden. Die club heeft een speciaal plekje bij mij. Ik heb daar mijn beste jaren als voetballer gekend. De cultuur van die club en de fanatieke fans in het altijd volle stadion geven mij een speciaal gevoel", besluit Schreuder het gesprek met de Barneveldse krant.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties