FC Twente Nieuws

Schuiteman blikt terug: "Het was de vraag of hij wel bij FC Twente zou passen"

Schuiteman blikt terug: "Het was de vraag of hij wel bij FC Twente zou passen"

Bernard Schuiteman kwam tot 1993 uit als speler voor FC Twente. De 46-jarige oud-verdediger keerde in 2012 terug als scout bij de club uit Enschede, waar hij twee seizoenen actief bleef. Schuiteman kreeg regelmatig belletjes over spelers uit Oostenrijk -waar hij enige tijd woonachtig was- van Evert Bleuming, hoofd scouting bij FC Twente.

"Dat werd op den duur een beetje onaangenaam", vertelt Schuiteman in gesprek met RTV Rijnmond. "Het was lastig te combineren met mijn werk voor de Oostenrijkse bond. Daarom vroeg ik of Twente mij een aanbieding wilde doen. Dat deden ze en al snel bleek dat scouten mij meer lag dan het geven van een training. Het trainersvak ligt definitief achter mij."

Schuiteman kreeg onder meer de opdracht om Hakim Ziyech te bekijken, die op dat moment ook in de belangstelling stond van Feyenoord. "Feyenoord aftroeven doet altijd pijn, maar je moet wel professioneel zijn. Iedereen kan Ziyech scouten? Vast wel, maar hij was toen nog lang niet zo ver als nu."

[google]

"Bovendien was het de vraag of hij wel bij Twente zou passen", vervolgt hij. "Je knipt hem eruit en plakt hem in je eigen team. Zo werkt scouten. En dan hopen dat je het goed ziet, zoals destijds met Ziyech het geval was", aldus Schuiteman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties