FC Twente Nieuws

Selectie FC Twente (v) zit zonder vijf internationals: "Hoop dat ze lang wegblijven"

Selectie FC Twente (v) zit zonder vijf internationals: "Hoop dat ze lang wegblijven"

Begin juni maakte Mark Parsons de 23-koppige selectie van de Oranje Leeuwinnen bekend. In deze selectie zitten maar liefst vijf speelsters van FC Twente Vrouwen. Het gaat hierbij om Van Domselaar, Casparij, Dijkstra, Olislagers en Jansen. Van Dooren, Van Es en Kalma staan op de reservelijst.

Het EK Vrouwenvoetbal begint op zes juli en eindigt op 31 juli. Op 18 augustus staat voor FC Twente de eerste wedstrijd (halve finale) op het programma in de kwalificatie voor de UEFA Women’s Champions League. “Ik hoop voor de meiden dat ze heel lang wegblijven en pas in het tweede gedeelte aansluiten. Dat betekent namelijk dat ze ver komen op het EK”, zo vertelt Pot in gesprek met 1Twente.

Door het EK en de eventuele rust die de vrouwen na het EK moeten hebben, heeft Pot weinig tijd om met de speelsters aan de slag te gaan. “Dat wordt een enorme uitdaging. Maar die dames spelen niet voor niks bij het nationale team. Dus die kunnen ook wel wat. Die pakken dingen snel op verwacht ik, dus dat komt vast wel goed”, zo besluit Pot.

Speelschema Oranje Leeuwinnen:

09-07: Nederland - Zweden (21:00 uur)

13-07: Nederland - Portugal (21:00 uur)

17-07: Zwitserland - Nederland (18:00 uur)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties