FC Twente Nieuws

Sem gaat aan het bier met vader Maurice: "Gaan een feestje vieren"

Sem gaat aan het bier met vader Maurice: "Gaan een feestje vieren"

De hele week ging het eigenlijk maar om een ding en dat was de strijd tussen vader en zoon Steijn. Het was de eerste keer dat vader en zoon tegenover elkaar stonden, maar een winnaar bleef uit. Na afloop stonden Sem en Maurice voor de camera van ESPN en het tweetal kon wel leven met een gelijkspel.

"Het was hartstikke leuk. Een bijzondere wedstrijd en ik ben blij met de goal", vertelt Sem. Ben je ook blij dat het erop zit? "Ja, ook wel. Het is er heel veel over gegaan deze week en dat is ook logisch. Het was een bijzondere wedstrijd en ik heb een hele leuke pot gespeeld vanavond."

Ervaarde je ook extra druk? "Nee, maar er waren wel veel vrienden en familie. Dat was wel leuk." En die waren allemaal voor jou. "Ja, zag je ze juichen? Ik wel hoor!", vervolgt hij lachend. "Ik ging iets naar achteren en probeerde de bal naar de verre hoek te sturen."

En hoe was het gevoel bij de vader na de treffer van zijn zoon? "Ik was er heel blij mee, dat kon je wel zien", reageert Maurice met een evengrote lach. Of hij in tweestrijd zat als vader bij het doelpunt van zijn zoon? "Nee, je wil gewoon dat je ploeg minimaal een punt pakt. Maar als er dan toch iemand moet scoren, dan heb ik het liefst dat hij scoort. Het eerste dat ik dacht was: wauw, dat is wel een goede goal. Maar daarna probeerde ik wel direct weer te schakelen."

En dan is er niemand voor jou. "Ik had gelukkig stafleden die wel voor mij waren, maar verder waren er weinig vanuit de familie en de vrienden kring voor mij. Maar dat vind ik helemaal niet erg. Zo hoort het ook. Moeders was er ook, maar die had ook een duidelijke voorkeur."

Om twaalf uur wordt je 21. Hoe ga je dat doen? "We gaan een feestje vieren. We hebben boven een leuk zaaltje en alle vrienden en familie zijn aanwezig. Er blijven ook een paar jongens van FC Twente hangen, dus het wordt een gezellige avond." En van wat voor een drankje houdt Sem? "Ik ben wel een bierdrinker." Maurice: "We gaan er dadelijk een paar nemen. Het komt allemaal mooi bij elkaar. Hij heeft een goede goal gemaakt, we hebben 1-1 gespeeld en hij is jaren. Een ideaal scenario. Ik denk dat het mooi is zo."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties