FC Twente Nieuws

Seys al na twintig minuten gewisseld in KKD-duel: "Dan is het topsport"

Seys al na twintig minuten gewisseld in KKD-duel: "Dan is het topsport"

Oud-FC Twente speler Dylan Seys is dit seizoen actief bij Helmond Sport. Ook vrijdagavond kwam Seys weer in actie voor Helmonders, maar niet voor lang. De Belg werd in de 66e minuut ingebracht en ongeveer twintig minuten later alweer gewisseld!

Zijn trainer Willy Boessen legt uit waarom. "Ik had verwacht dat we met Dylan wat meer bombarie en drang naar voren konden brengen. Dat deed hij ook een paar keer, toen dacht ik van: oké het zit goed", begint Boessen nog positief in gesprek met ESPN.

Het bleef echter niet goed gaan. Helmond verdedigde een voorsprong tegen FC Emmen, waardoor de druk hoger en hoger werd. "Maar we werden zo gigantisch onder druk gezet door het opportunistische spel van Emmen. Daarom moest ik er een extra verdediger bij zetten, waardoor Dylan uit zijn comfort in de spits moest gaan staan."

Toen kon een wissel volgens de oefenmeester niet meer uitblijven. "Hij zakte volgens mij ook nog door zijn enkel heen, dus er was van alles aan de hand; het liep niet. En dan is het topsport en dan zet je daar iemand anders neer die het wel kan belopen", besluit de trainer die uiteindelijk met 1-0 wist te winnen van FC Emmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties