FC Twente Nieuws

Situatie instroom Jong FC Twente ongewijzigd

Situatie instroom Jong FC Twente ongewijzigd

Vanaf komend seizoen gaat de voetbalpiramide zijn intrede maken in het Nederlandse voetbal. Dit betekent dat clubs ook kunnen degraderen uit de Jupiler League. Er wordt een nieuwe laag toegevoegd tussen de Jupiler League en de Topklasse, die nieuwe laag heet de Tweede Divisie. Momenteel staat Jong FC Twente er dusdanig voor dat het op basis van de huidige ranglijst in zal stromen in deze Tweede Divisie.

Hiermee is er niets gewijzigd ten opzichte van de vorige keer, toen de beloften ook al in zouden stromen in de Tweede Divisie. Wel is de club iets ingelopen (0,50 punt) op de koplopers (FC Groningen en Sparta Rotterdam, beiden 9,25 punten). FC Twente heeft momenteel 8,00 punten en staat daarmee op de vijfde plaats in de ranglijst. Voor de gehele ranglijst klik hier.

Hoe zit het ook alweer

[google]De nummer één stroomt in bij de Jupiler League, de nummers twee tot vijf stromen in bij de Landelijke Divisie en de nummers zes tot de nummer laatst (11) vertrekken richting beide Topklasse competities. Als het hoogst geëindigde beloftenteam niet in de Jupiler League kan instromen als gevolg van het feit dat het eerste elftal reeds in de Jupiler League actief is in het seizoen 2016/'17, zal het eerstvolgende beloftenteam dat gerechtigd is instromen in de Jupiler League.

De punten worden door een aantal factoren bepaald:

- De resultaten uit het seizoen 2015'16 (50%).
- De resultaten van de beloften uit de drie voorgaande seizoenen (25%).
- En de prestaties van 019 en 017 van de drie voorgaande seizoenen (25%).

Virtuele Tweede Divisie

1. AFC
2. Barendrecht
3. De Treffers
4. Excelsior M.
5. GVVV
6. HHC
7. Jong AZ
8. Jong FC Twente
9. Jong FC Utrecht
10. Jong Sparta Rotterdam
11. Katwijk
12. Koninklijke HFC
13. Kozakken Boys
14. Lienden
15. Spakenburg
16. TEC
17. UNA
18. WKE

Hier moet bij opgemaakt worden dat WKE uit Emmen inmiddels failliet verklaard is en het hoger beroep tegen het faillissement heeft ingetrokken, waarmee de club dus ook niet deel zal nemen aan de zogeheten Tweede Divisie.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties