FC Twente Nieuws

Slechtst gewaardeerd kunstgrasveld verdwijnt uit de eredivisie

Slechtst gewaardeerd kunstgrasveld verdwijnt uit de eredivisie

Goed nieuws voor alle tegenstanders van kunstgras. Komend seizoen zal het aantal kunstgrasvelden afnemen van zes naar vijf. En als het even meezit zelfs naar vier. De eerste club die afscheid neemt van het kunstgras is ADO Den Haag.

Woensdag werd de kunstgras verwijderd in het Cars Jeans Stadion. "Een groot moment voor de club en de stad", aldus ADO algemeen directeur Mohammed Hamdi. "Een belangrijke wens gaat in vervulling. We hebben zeven jaar op kunstgras gespeeld, maar iedereen is het erover eens dat een club als ADO Den Haag gewoon op natuurgras hoort te spelen. We kunnen niet wachten tot we het ‘echte’ gras weer kunnen ruiken in het Cars Jeans Stadion."

Naast ADO Den Haag overweegt ook PEC Zwolle om het kunstgras deze zomer definitief vaarwel te zeggen. Dit stond al in de planning, maar door de onzekerheid over het uitspelen van de competitie werd het plan even in de ijskast gezet. Inmiddels zijn de gesprekken met de gemeente weer gereanimeerd.

[google]

"We doen ons stinkende best dit alsnog voor elkaar te krijgen. Qua tijd is dit misschien wel een uniek moment om een goede grasmat aan te leggen. Maar de gemeente heeft nu ook andere belangen. Het wordt passen en meten met elkaar. Half mei gaan we weer met elkaar om tafel om te kijken hoe we dit kunnen realiseren", aldus PEC-voorzitter Adriaan Visser in gesprek met Jongmans van De Telegraaf.

De laatste tussenstand van de VVCS veldencompetitie laat zien dat het vervangen van de kunstgrasvelden geen overbodige luxe is. Het veld van ADO Den Haag wordt dit seizoen als slechtst gewaardeerd door de aanvoerders van de bezoekende clubs. Het kunstgrasveld van PEC Zwolle is terug te vinden op de 16e plek.

Tussenstand VVCS veldencompetitie 2019-2020

Positie Club Gemiddelde
1 Feyenoord 4,90
2 PSV 4,33
3 Ajax 4,20
4 FC Utrecht 4,00
Willem II 4,00
6 FC Twente 3,90
7 FC Groningen 3,89
8 RKC Waalwijk 3,78
9 SC Heerenveen 3,40
10 Vitesse 2,11
11 Fortuna Sittard 1,90
12 Heracles Almelo (k) 1,89
13 Sparta (k) 1,78
14 FC Emmen (k) 1,60
15 PEC Zwolle (k) 1,56
16 VVV Venlo (k) 1,50
17 ADO Den Haag (k) 1,20

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties