FC Twente Nieuws

Slot informeerde twee jaar geleden al naar Zerrouki

Slot informeerde twee jaar geleden al naar Zerrouki

Zerrouki werd afgelopen maand voortdurend in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord. De Algerijn gaf zelf ook meermaals aan graag naar Rotterdam te vertrekken, nadat Feyenoord een bod van iets minder dan vijf miljoen euro had neergelegd bij technisch directeur Jan Streuer.

Zerrouki gaf zelf aan nu vrijer in zijn hoofd te zijn, omdat hij geen last meer heeft van transferperikelen. Clubicoon Jeroen Heubach vindt dat Zerrouki deze last zelf heeft gecreëerd. "Dat heeft hij zelf veroorzaakt. Hij praat zelf over de transfer na de Europese wedstrijd." Daarmee doelt Heubach op de uitwedstrijd tegen FK Cukaricki, waarna Zerrouki een open interview gaf over zijn vertrekwens. "Heel veel spelers gaan er niet zo snel op in, pas als het definitief is of wat dan ook. Hij gooide het zelf naar buiten toe, vind ik", vertelt de cultheld bij VoetbalTijd.

"Hij ging er natuurlijk vanuit dat het goed kwam", zegt René Wagelaar. "Feyenoord had genoeg geld. Arnese (toenmalig technisch directeur van Feyenoord, red.) wilde hem nooit. Slot is er gecharmeerd van. Die heeft mij vaak gevraagd wat ik van Zerrouki vond. Dat had ik wel in de gaten. Dat is al wel twee jaar geleden", aldus de zaakwaarnemer.

Volgens Wagelaar dacht Feyenoord dat het wel rond zou komen met FC Twente. "Maar ze hebben nooit meer veel bijgeboden. Ze hebben gedacht: vijf miljoen, zes misschien, met een beetje bonussen, meer willen we niet geven. Dan houdt het op." Ook Wagelaar vindt dat Zerrouki niet zo open had moeten zijn over zijn wens om naar De Kuip te vertrekken. "Als speler moet je dat eigenlijk niet zeggen. Na die Europese wedstrijd had hij moeten zeggen: 'we zien het wel, joh.'"

Zerrouki is niet gaan muiten, zoals een aantal spelers van Ajax dat wel hebben gedaan. Hij heeft het netjes afgehandeld en gezegd dat hij nog steeds voor een prachtige club speelt. "Zo moet het toch ook", zegt Wagelaar. Heubach is het met de zaakwaarnemer eens. Hij vindt het muiten van de Ajacieden maar niks. "Het kan niet. Als je ergens gaat werken en je tekent een contract, is het klaar. Zo denk ik altijd", aldus Heubach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties