FC Twente Nieuws

Smal en Oosterwolde keren terug, maar kunnen ze zondag ook spelen?

Smal en Oosterwolde keren terug, maar kunnen ze zondag ook spelen?

Goed nieuws uit de ziekenboeg van FC Twente. Gijs Smal en Jayden Oosterwolde hebben vandaag hun rentree gemaakt op het trainingsveld van FC Twente. Beide backs waren afgelopen zaterdag afwezig tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht waardoor middenvelder Sadílek de positie van linksback in moest nemen.

Waarom beide heren afwezig waren is niet gecommuniceerd. De verwachting is dat beide spelers zijn getroffen door het coronavirus tijdens de coronagolf aan het begin van de afgelopen interlandperiode. Echter mag de club dit niet tegen de wil van de spelers in naar buiten brengen.

De coronauitbraak bij FC Twente begon op 28 augustus toen de club bekend maakte dat Denilho Cleonise besmet was geraakt. Enkele dagen later kwam het nieuws dat er in totaal zes personen het virus op hadden gelopen waaronder een aantal selectiespelers en ook mensen van de begeleiding.

Afgelopen zaterdag ontbraken Smal en Oosterwolde terwijl Cleonise zich al wel weer bij de selectie had gevoegd. Zover bekend hebben alle getroffen spelers last gehad van milde klachten. Toch liet Jans weten dat het virus de getroffen spelers wel weer een stuk teruggeworpen heeft.

Of de spelers komend weekend weer wedstrijdfit zullen zijn is dus nog even afwachten. Dan moet de ploeg van Ron Jans op bezoek bij één van de verrassingen van het afgelopen seizoen; Vitesse. Het treffen wordt zondag afgetrapt om 16:45 uur in het GelreDome en is de afsluitende wedstrijd van speelronde vijf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties