FC Twente Nieuws

Smal krijgt er fors van langs: "Dat is natuurlijk belachelijk"

Smal krijgt er fors van langs: "Dat is natuurlijk belachelijk"

Gijs Smal kwam afgelopen zomer over van FC Volendam. Hij moest vooralsnog genoegen nemen met een reserverol achter Jayden Oosterwolde. Nu Oosterwolde geblesseerd is, heeft Smal de kans om zich te laten gelden. In de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam had hij echter opvallend veel balverlies.

"Wij krijgen na de wedstrijd de meest opvallende statistieken door", zegt Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand Podcast. "FC Twente had achttien voorzetten gegeven. Dan lijkt het alsof FC Twente heel aanvallend heeft gespeeld, maar slechts twee voorzetten kwamen bij een medespeler aan."

"Linksback Gijs Smal had 34 keer balverlies", constateert de clubwatcher. "Ik denk dat de gemiddelde amateurspeler dat voor het laatst geeft gehad toen hij met voetbal begon, bij het kluitjesvoetbal bij de F-jes of de kabouters. Dat is natuurlijk belachelijk."

"Hij had wel veertien keer de bal heroverd. Maar voor een speler die het eigenlijk van balbezit moet hebben is 34 keer balverlies veel te veel. Dat kan niet waar zijn", besluit Ten Voorde.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties