FC Twente Nieuws

Smal op pad in Delden: "Bij Volendam deden we nooit dit soort acties"

Smal op pad in Delden: "Bij Volendam deden we nooit dit soort acties"

Zaterdag reisden de meerdere spelers van FC Twente door Twente om de seizoenkaarthouders te bedanken voor het verlengen. In één dag waren er al 10.000 supporters die hun seizoenkaart hadden verlengd. Het beloofde daarom een drukke dag te worden voor onder andere Gijs Smal.

De linksback had in verband met het coronavirus nog geen kennis van de omgeving, maar dat is nu wel veranderd. "Ik heb mijn kerstboom in Denekamp opgehaald en ben een keer vanuit Hengelo op mijn fiets bij dat kasteel hier geweest", vertelt Smal in de TC Tubantia. "Bij Volendam deden we nooit dit soort acties. Die club is veel kleiner en heeft niet zo’n massa supporters als Twente."

Smal was afgelopen zaterdag te vinden in Delden. De supportersvereniging uit datzelfde dorp telt 238 leden en werd al in 1999 opgericht. "Na de Vriendenkring, Vak-P en Markelo zijn wij de oudste", klinkt de vereniging tevreden.

Staan te popelen

Volgens een Rik Laarhuis, een lid van de supportersvereniging, heeft de coronacrisis de vereniging geen leden gekost. "Integendeel, FC Twente leeft heel erg. Onze leden staan te popelen om weer naar de Grolsch Veste te gaan. Het home van Vak-P gaat ook weer open, het wordt weer ouderwets", besluit Laarhuis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties