FC Twente Nieuws

Smal realistisch na komst concurrent: "Alle posities moeten dubbel bezet zijn"

Smal realistisch na komst concurrent: "Alle posities moeten dubbel bezet zijn"

Gijs Smal ontwikkelde zich het afgelopen seizoen uitstekend bij FC Twente. Hij gaat nu zijn derde seizoen in bij de Tukkers en is de vaste linksback in Enschede. Gisteren werd bekend dat hij wel rekening moet houden met concurrentie. Anass Salah-Eddine wordt het komende seizoen gehuurd van Ajax. Hier lijkt Smal echter niet van onder de indruk.

Met twee assists, een voorassist en een mooi doelpunt speelde de linksback namelijk een voortreffelijke wedstrijd. Hij vindt het logisch dat hij er ondanks zijn goede spel een concurrent bij heeft. "Hopelijk gaan we Europa in. Dan hebben we een grote spelersgroep nodig", vertelt Smal in gesprek met ESPN.

"Mij is van tevoren al gezegd dat ze een concurrent gaan halen en dat is heel logisch. Alle posities moeten dubbel bezet zijn, zo ook de linksback. Ik wil natuurlijk alles spelen, dat is duidelijk", aldus de 24-jarige linksback.

Trainer Ron Jans vindt het goed dat er veel concurrentie binnen de selectie. "Als wij het echt goed doen en blijven doen, hebben we iedereen nodig. Als je jezelf aanbeveelt, ga je ook veel wedstrijden spelen. We willen heel graag de groepsfase halen, maar we willen het ook in de competitie goed doen. Dat betekent dat we iedereen nodig hebben", zegt de oefenmeester.

De groepsfase die Ron Jans wil halen is de groepsfase van de Conference League. Aankomende donderdag (4 augustus) speelt FC Twente in Belgrado tegen FK Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League. Een week later staat de return in De Grolsch Veste op het programma. Als FC Twente dit tweeluik overleeft, gaat het naar de play-off-ronde. De wedstrijden in deze ronde worden gespeeld op 18 en 25 augustus. De tegenstander wordt aankomende dinsdag bekend tijdens de loting, die om 14:00 uur te zien is op de website van de UEFA.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties