FC Twente Nieuws

Smith dankbaar: "Dit zijn de wedstrijden die je als voetballer wil spelen"

Smith dankbaar: "Dit zijn de wedstrijden die je als voetballer wil spelen"

Matthew Smith werd afgelopen zomer voor een jaar vastgelegd door FC Twente. De middenvelder wordt tot het einde van het huidige seizoen gehuurd van Manchester City dat de afgelopen jaren meerdere spelers naar Enschede stuurde. Sinds zijn komst naar FC Twente heeft de kleine middenvelder een vaste plek weten te bemachtigen in de ploeg van Marino Pusic, maar ook bij de selectie van Wales. De teller staat inmiddels op vier interlands waarvan hij er twee speelde in de Nations League.

Helaas greep de jongeling met Wales naast de eerste plek in de poule. "We wisten dat het winnen van onze Nations League-groep onze kans op een EK-ticket zou vergroten. Maar je kunt niet zeggen dat dit onze beste kans was om ons te plaatsen voor het EK, dat gaan we volgend jaar via de reguliere kwalificatie proberen te doen."

"Ik ben de manager nog steeds dankbaar voor het vertrouwen", vervolgt Smith in gesprek met FC Update. "Nations League-wedstrijden zijn geen gewone, vriendschappelijke interlands. Er staat altijd iets op het spel. Dat zijn wedstrijden die je als voetballer graag wil spelen."

[google]

Denemarken ging er uiteindelijk met de groepswinst vandoor waardoor de focus nu is verlegd naar de komende EK kwalificatie. Hierin neemt Wales het op tegen Kroatië, Slowakije, Hongarije en Azerbeidzjan. De nummers één en twee van de poule gaan door naar het EK 2020.

Foto: Orange Pictures

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties