FC Twente Nieuws

Smith nu al onmisbaar bij FC Twente: "Hij brengt een vibe in het stadion"

Smith nu al onmisbaar bij FC Twente: "Hij brengt een vibe in het stadion"

Matthew Smith is één van de revelaties bij FC Twente. De 18-jarige middenvelder werd als de grote onbekende gehuurd van Manchester City en heeft zich binnen enkele maanden bijna onmisbaar gemaakt. Twee keer moest hij een wedstrijd van FC Twente laten schieten vanwege interlandverplichtingen, en uitgerekend deze twee keer verloor FC Twente.

Smith werd gisteren wederom opgeroepen door bondscoach Ryan Giggs voor de Nations Cup wedstrijd tegen Denemarken en vervolgens de oefenwedstrijd tegen Albanië. Smith heeft de bondscoach om vrijstelling gevraagd voor het treffen met Albanië waardoor hij mee kan spelen in de topper tegen Go Ahead Eagles. Giggs heeft het verzoek nog in beraad.

Ondertussen zijn Jan van Staa en Tijmen van Wissing, net als vele supporters, groot van van het bijtertje. "Hij heeft een enorme drive om te presteren", zo begint Van Staa tijdens de uitzending van De Oosttribune. "Hij heeft de lijn naar boven doorgetrokken, is international geworden en wil wat laten zien. Hij speelt met flair en heeft ook het lef om te voetballen. Daarnaast heeft hij een enorm loopvermogen en dat heeft de ploeg ook nodig. Hij is de enige middenvelder die echt diep gaat. En daarom is hij ook zo belangrijk voor FC Twente."

[google]

Ook Van Wissing deelt de mening van Van Staa. Hij vindt Smith de beste nieuwkomer tezamen met Aitor en Gonzalez. "Voor de rest laten de nieuwelingen nog niet zo heel veel zien en is Smith de meest stabiele. Het box-to-box spel van hem. Het klinkt heel cliché maar hij blijft maar gaan, zet druk en zorg ook nog voor een goede interactie met het publiek. Als je tackled of vlak voor je man komt dan krijg je toch wel iets van een vibe in het stadion. Dat heb je nodig. Al die obligate balletjes breed van Van der Heyden en Hölscher, daar hebben we er al teveel van gezien. Dat heb je ook nodig op het middenveld hoor, maar op dit moment brengt Smith toch heel veel meer en is het middenveld meer in balans."

Foto: Orange Pictures

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties