FC Twente Nieuws

Smith wil spelen tegen de Eagles en vraagt bondscoach Wales hem vrij te geven

Smith wil spelen tegen de Eagles en vraagt bondscoach Wales hem vrij te geven

FC Twente hoopt volgende week zondag te kunnen beschikken over Matthew Smith tijdens de topper in de Keuken Kampioen Divisie tegen Go Ahead Eagles. Tijdens deze speelronde is er weer een interlandperiode en net als de vorige twee periodes is de kans groot dat Smith wordt opgeroepen door bondscoach Ryan Giggs.

Wales speelt op vrijdag 16 november thuis de Nations Cup wedstrijd tegen Denemarken. De dinsdag erop volgt nog een oefenwedstrijd tegen Albanië, maar Smith hoopt dat hij dit treffen aan zich voorbij mag laten gaan. "In het ideale scenario zit ik dan op zaterdag in het vliegtuig naar Nederland." Op deze manier kan hij zondag de 18e gewoon starten tegen de Eagles.

[google]

Smith is optimistisch en denkt dat Wales wel mee wil werken aan het verzoek. "Het voordeel is dat de assistent-bondscoach een Nederlander is (Albert Stuivenberg, red.). Hij weet hoe belangrijk de wedstrijd tegen Go Ahead is voor Twente. Ik wil 100 procent geven voor FC Twente en 100 procent voor Wales. Tegen de nationale ploeg van je land zeg je geen nee, maar de belangen voor Twente zijn enorm. Ik hoop dat we er op een goede manier voor beide partijen uitkomen", besluit de middenvelder in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

FC Twente moest Smith dit seizoen al twee keer missen tijdens een interlandperiode. Opvallend is dat FC Twente beide partijen verloor. Het zijn tot dusver de enige twee nederlagen van het huidige seizoen.

Foto: Orange Pictures

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties