FC Twente Nieuws

Spanning om coronatests bij FC Twente vrouwen terwijl KNVB te hulp schiet

Spanning om coronatests bij FC Twente vrouwen terwijl KNVB te hulp schiet

Het is nog maar de vraag of de vrouwen van FC Twente zaterdag kunnen spelen tegen SC Heerenveen. Vrijdagmorgen wordt namelijk pas duidelijk of de speelsters van de beide clubs positief al dan niet negatief getest zijn op het coronavirus.

Na de persconferentie van 13 oktober leek het seizoen voor de vrouwen in de eredivisie tijdelijk gestopt te gaan worden. Na de uitspraken van minister van sport Tamara van Ark bleek dit echter niet te kloppen. Uit de uitspraken van de minister van sport kon geconcludeerd worden dat de Vrouwen Eredivisie door kon gaan, mist de deelnemers dezelfde maatregelen konden nemen als de mannen.

In eerste instantie was men hier enkel en alleen blij mee, de directies van de eredivisie clubs stuitten echter vrij snel op een probleem: de kosten. De speelsters en stafleden zouden één keer per week getest moeten worden, dit zou veel extra kosten met zich mee gaan brengen.

Spanning om coronatests bij FC Twente vrouwen terwijl KNVB te hulp schiet

De KNVB bood de clubs deze week echter hulp, zij gaan de coronatests van de vrouwen vanaf nu financieren. Bij de mannen van FC Twente is berekend dat de kosten van de coronatests uiteindelijk op kunnen gaan lopen tot 100.000 euro. De tegemoetkoming van de KNVB zal dus goed uitkomen voor de clubs in de Vrouwen eredivisie.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties