FC Twente Nieuws

Sparta neemt strenge maatregelen voor volgende thuisduel tegen FC Twente na incidenten

Sparta neemt strenge maatregelen voor volgende thuisduel tegen FC Twente na incidenten

Vorige week vrijdag speelde FC Twente in de laatste competitiewedstrijd van 2022 1-1 tegen Sparta Rotterdam op Het Kasteel. De meegereisde supporters van de Tukkers zorgden voor een prachtige sfeeractie en een goede sfeer. De fans kwamen echter ook minder positief in het nieuws.

Rondom de wedstrijd werd er vuurwerk afgestoken, zijn er stoeltjes in het uitvak vernield en is het hekwerk van de parkeerplaats van het bezoekersvak losgetrokken. Dit laatste gebeurde toen er buiten het uitvak een Twente-supporter zwaar werd mishandeld. Het onderzoek naar dat incident loopt nog. De schade bedraagt zo’n 50.000 euro, maar de incidenten kunnen nog een staartje krijgen omdat de Aanklager Betaald Voetbal van de KNVB een onderzoek is gestart. Daardoor kan FC Twente ook nog door de Aanklager worden bestraft. De club was niet blij met het wangedrag van de supporters.

Door de incidenten moet Sparta best wel strenge maatregelen nemen voor volgend seizoen, zo laat het weten op haar officiële website. "Sparta Rotterdam heeft in samenspraak met de lokale driehoek in Rotterdam inmiddels aan FC Twente laten weten dat gezien de gebeurtenissen van vrijdag de eerstvolgende thuiswedstrijd van Sparta tegen FC Twente onder andere voorwaarden gespeeld zal worden", laat de club weten.

"Concreet betekent dit dat bij de volgende editie van Sparta – FC Twente de vervoerswijze, het aanbod van normaal bier en de capaciteit van het uitvak aangepast zal worden. Dit beleid is erop gericht dat bij normaal gedrag bij volgende ontmoetingen moet leiden tot normalisatie, maar dit traject zal enkele jaren duren. Het is een beslissing die Sparta niet graag neemt, maar helaas wel noodzakelijk is om veilig en gastvrij voetbal, ook voor én met de supporters van de tegenpartij, te kunnen aanbieden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties