FC Twente Nieuws

Sparta stapt over op natuurgras, ook kunstgras bij Heracles niet langer heilig

Sparta stapt over op natuurgras, ook kunstgras bij Heracles niet langer heilig

Eredivisionist Sparta is op dit moment bezig met het leggen van de nieuwe grasmat. De club uit Rotterdam heeft besloten om definitief afscheid te nemen van het kunstgras, en dat nieuws wordt goed ontvangen. Echter heeft de eredivisie ondanks deze positieve ontwikkeling meer kunstgrasmatten dan het vorige seizoen.

Door de degradatie van Heracles verdween er één kunstgrasmat uit de eredivisie. Echter verloor de eredivisie met de degradatie van PEC Zwolle en Willem II ook twee ploegen die op natuurgras spelen. Voor de degradanten kwamen drie ploegen terug die allemaal spelen op kunstgras.

Het gaat om FC Emmen, FC Volendam en Excelsior. Hiermee stijgt het aantal clubs met kunstgras van drie vorig seizoen, naar vier in het nieuwe seizoen. FC Emmen en FC Volendam hebben beide wel de intentie om over te stappen op natuurgras, maar dat gaat deze zomer nog niet lukken.

Wat ook verrassend mag worden genoemd is dat er ook positieve geluiden komen uit Almelo. Technisch directeur Nico-Jan Hoogma heeft laten weten dat het kunstgras niet langer heilig is in Almelo. Hij wil in de toekomst terug naar een speelveld van natuurgras. Wanneer precies heeft hij niet laten weten. De ploeg heeft na de degradatie grotere zorgen. Het wil proberen direct terug te keren naar de eredivisie, maar de concurrentie in de Keuken Kampioen Divisie is moordend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties