FC Twente Nieuws

'Sparta verdediger Sander Fischer in beeld bij FC Twente'

'Sparta verdediger Sander Fischer in beeld bij FC Twente'

In de zoektocht naar nieuwe spelers is FC Twente uitgekomen bij Sparta verdediger Sander Fischer. Dit meldt een doorgaans goed geïnformeerde bron aan Twente Insite. De ervaren Fischer heeft een contract tot media 2019, maar mag de club transfervrij verlaten vanwege een degradatieclausule.

Fischer was afgelopen seizoen één van de vaste waarden in het elftal van Sparta. Hij speelde in totaal 29 wedstrijden waarin hij één keer scoorde. Wat opviel was het hoge aantal gele kaarten. In totaal werd hem acht keer de gele kaart getoond.

De 1.91 meter lange centrale verdediger begon in de jeugd van Excelsior waarna hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van NAC. Bij de club uit Breda maakte hij in 2008 zijn officiële debuut in het betaald voetbal. Via sc Cambuur, FC Emmen en AGOVV kwam Fischer in februari 2013 bij Excelsior terecht waar hij bijna 3,5 seizoenen de clubkleuren verdedigde. In 2016 koos Fischer voor een overstap naar Go Ahead Eagles waarmee hij rechtstreeks degradeerde naar de Jupiler League. Afgelopen zomer tekende hij bij Sparta en ook met deze club degradeerde Fischer naar de eerste divisie. Deze keer via de play-offs.

[google]

Fischer flirtte al eerder met FC Twente
In 2015 flirtte Fischer al eens met FC Twente en in 2017 gaf voormalig FC Twente trainer Co Adriaanse aan dat Fischer niet zou misstaan bij een club als FC Twente. Echter speelden de Tukkers toen nog in de eredivisie.

Tottenham verdediger Maghoma ook in beeld bij FC Twente
Naast Fischer wordt ook de 20-jarige centrale verdediger Christian Maghoma gelinkt aan FC Twente. De aanvoerder van Tottenham Hotspur onder 23 heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en was afgelopen week op roef bij FC Twente. De boomlange verdediger was onder de indruk van FC Twente, maar er zijn meer kapers op de kust.

Foto: Pro Shots
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties