FC Twente Nieuws

Spartaan: "FC Twente is natuurlijk de oplichtersclub van Nederland"

Spartaan: "FC Twente is natuurlijk de oplichtersclub van Nederland"

Vanavond wacht voor FC Twente de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, de nummer negen van de eredivisie. Voor beide clubs is het de afsluiter van het kalenderjaar 2020 en de laatste kans om nog drie punten in de wacht te slepen.

Op de website van Sparta-fanzine ITWM staat zoals gebruikelijk een voorbeschouwing te lezen. Echter is deze vandaag wat meer gepeperd dan gebruikelijk. FC Twente is volgens de auteur namelijk de oplichtersclub van Nederland. Ook heeft de schrijver nog aandacht voor Dervisoglu, de aanvaller waarover eerder dit seizoen zoveel te doen was.

"Twente is natuurlijk de oplichtersclub van Nederland. De club had eigenlijk naar de amateurs teruggezet moeten worden. Maar door kunst- en vliegwerk en onnavolgbare Zeister besluiten mocht Twente een paar jaar geleden overleven. En eerlijk is eerlijk, qua achterban hoort Twente ook in de eredivisie thuis. En inmiddels zijn ze ook weer waar je ze op basis van het spelersbudget mag verwachten: bij de top 8 van Nederland. Technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans zijn de architecten van het nieuwe Enschedese succes."

"Dervisoglu mag zich tijdelijke Tukker noemen", vervolgt de Spartaan. "De ex-Spartaan die de hele jeugdopleiding doorliep is door Brentford verhuurd aan FC Twente. Hij had ook bij Sparta kunnen spelen, maar zijn zaakwaarnemer speelde volgens Henk van Stee een vies spelletje. Of Dervisoglu er blij mee is, is maar de vraag. Zijn carrière zit een beetje in het slob. Zonde van zoveel talent. Je zou zo’n zaakwaarnemer er toch uit sodemieteren? Waar Dervisoglu bij Sparta ongetwijfeld basisspeler was geworden, zit hij bij Twente op de bank. En dat gaat voorlopig niet veranderen ook. Het trio Menig, Danilo en Cerny maakt indruk voorin bij FC Twente, daar gaat Sparta nog een zware dobber aan krijgen. Met uiteraard het meest aandacht voor Danilo, de huidige topscorer van de eredivisie."

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties