FC Twente Nieuws

Speciaal weerzien Buijs en Jans: "Heb goede herinneringen aan hem"

Speciaal weerzien Buijs en Jans: "Heb goede herinneringen aan hem"

Voor Ron Jans en Danny Buijs wordt het vanavond een speciaal weerzien. Beide heren werkten in het verleden al meerdere keren samen bij FC Groningen. Eerst was Ron Jans de trainer van Buijs en later was Jans de technisch eindverantwoordelijke bij FC Groningen, en gaf Buijs in 2018 de kans om de hoofdtrainer te worden van de lokale FC.

"Speciaal als in de zin dat ik goede herinneringen aan hem heb vanuit mijn tijd bij FC Groningen, toen hij mijn trainer was en ik speler", zo vertelt Buijs tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen de Tukkers. Toen heb ik een fantastische periode meegemaakt met deze club. En speciaal in de zin dat hij er mede betrokken bij is geweest dat ik de kans kreeg als hoofdtrainer van deze club."

Een voordeel voor Buijs lijkt dat hij precies weet hoe Jans doorgaans speelt. Hoog drukzetten en proberen de tegenstander in de fout te dwingen. Echter won Buijs sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer nog nooit van Jans. Ook vanavond zal het niet makkelijk worden want Buijs kampt met de nodige blessures.

Blessures

Hij moet het vanavond doen zonder zijn aanvoerder Mike te Wierik, Laros Duarte en Radinio Balker. Ook zijn er nog twijfels over het meespelen van het viertal Cyril Ngonge, Daleho Irandus, Paulos Abraham en Bart van Hintum. Jans moet het vanavond doen zonder Cerny, Pleguezuelo, Lukoki, Pierie en Troupée. De wedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente wordt vrijdagavond afgetrapt om 20:00 uur. Martin van den Kerkhof is de leidsman.

Vermoedelijke opstellingen

Speciaal weerzien Buijs en Jans: "Heb goede herinneringen aan hem"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties