FC Twente Nieuws

Speciale clausule maakte transfer van Busquets naar FC Twente mogelijk

Speciale clausule maakte transfer van Busquets naar FC Twente mogelijk

Twee weken geleden werd bekend dat Ted van Leeuwen succesvol een lijntje had uitgeworpen naar FC Barcelona. De technisch directeur was erin geslaagd om Oriol Busquets te overtuigen om een jaar op huurbasis naar FC Twente te komen.

Busquets verliet de club samen met ploeggenoot Juan Miranda die een huurcontract voor twee seizoenen tekende bij Schalke '04. Er waren nog meer Barca B spelers die wel heil zagen in een tijdelijk vertrek, maar de meesten kregen nul op het rekest.

De reden dat uitgerekend de aanvoerder van het elftal en Miranda wel mochten vertrekken was een slimme clausule in hun contract. Hierin staat dat de spelers de club op huurbasis mogen verlaten op het moment ze niet op worden genomen in de eerste selectie. Busquets was dan wel mee met de club op trainingskamp, maar verdiende hiermee nog geen plek bij de eerste selectie.


[google]

Van Leeuwen mag trots zijn op het binnen hengelen van dit grote talent dat door meerdere grotere clubs werd begeerd. Wat de transfer extra speciaal maakt is dat Busquets de eerste spelers is die de technisch directeur deze zomer benaderde. Echter wist Barcelona toen nog niet wat de plannen waren met het talent. Uiteindelijk besloot Barca de 20-jarige verdedigende middenvelder op huurbasis te laten gaan.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties