FC Twente Nieuws

Spelers FC Twente maken indruk: "Mokotjo heerste op het veld"

Spelers FC Twente maken indruk: "Mokotjo heerste op het veld"

Niet alleen de tactiek werkte uitstekend voor een resultaat in Eindhoven, maar ook de spelers zorgde voor een sterke prestatie. Mokotjo werd bij Voetbal Inside zelfs uitgeroepen tot 'Speler van de week'.

[google]In de Tubantia geeft Leon ten voorde aan dat FC Twente tot de gelijkmaker beter, handiger en slimmer was dan de ploeg uit Eindhoven. Bersant Celina kreeg van PSV'er Guardado ruimte om vanuit het middenveld op te stomen. Verder had de landskampioen geen antwoord op Van der Lely. Hij kwam bij de opbouw vaak bijna centraal op het middenveld terecht, waardoor Twente steeds een man meer had. Zo leek FC Twente erg veel op Bayern München onder de tijd van Pep Guardiola, die zo ook speelde met zijn rechtsback Philipp Lahm.

Natuurlijk is de tactiek belangrijk, maar trainer René Hake weet ook dat een plan alleen kan slagen als het individu het kan uitvoeren. Kamohelo Mokotjo heerste op het middenveld, gesteund door de Pool Mateusz Klich. De Zuid-Afrikaan was de onbetwiste baas op het veld. Zo was hij niet van de bal te krijgen, altijd onderweg en was hij heerser van het positiespel. FC Twente zakte na de gelijkmaker van Hector Moreno wat terug, maar door hard werken en prima verdedigen hield het de 1-1 op het scorebord.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties