FC Twente Nieuws

Spelersvakbond VVCS reageert: 'Wedstrijden staken bij homo-spreekkoren'

Spelersvakbond VVCS reageert: 'Wedstrijden staken bij homo-spreekkoren'

Zondag won FC Twente met 3-0 van FC Groningen in De Grolsch Veste. De supporters van de thuisploeg komen deze week niet positief in het licht. Tijdens de wedstrijd klonk het 'Het zijn de homo's, ja de homo's, het zijn de homo's van Groningen'. Dat nog wel in het weekend waarin de eredivisie in het teken stond van onder andere homo-acceptatie.

Niet iedereen is even blij met de spreekkoren, zo ook Evgeniy Levchenko, voorzitter van de spelersvakbond VVCS. "Juist op het moment dat we aandacht wilden voor gelijke rechten voor álle mensen komt het onderwerp op deze manier in het nieuws. Dit is pijnlijk en overschaduwt de speelronde", aldus de voorzitter tegenover TC Tubantia.

Van Levchenko had de wedstrijd stilgelegd mogen worden. "We hebben afgesproken om bij racistische spreekkoren de wedstrijd per direct te staken. Doe het dan ook bij homo-spreekkoren. Ik denk dat het een heel mooi en belangrijk signaal zou zijn als spelers, bestuur en scheidsrechters zeggen: dit accepteren we niet. Ja, zeggen mensen dan, 'maar dan kun je elke vijf minuten wel de wedstrijd staken'. Nou ja, dat moet dan maar."

De KNVB 'kan op dit moment nog niet zoveel zeggen over de spreekkoren'. "Wij wachten de rapportage van de thuisspelende club – in dit geval FC Twente – af. Clubs hebben nog tot aanstaande donderdag de tijd om deze in te leveren bij wedstrijdzaken." Tijdens de wedstrijd is overwogen om stadionspeaker Jan Bruins wat om te laten roepen in het stadion. Dit is achterwege gelaten om geen extra olie op het vuur te gooien, zoals dat vaak werkt als een stadionspeaker supporters oproept ergens mee te stoppen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties