FC Twente Nieuws

Spitse zet verhoudingen op scherp in aanloop naar topper tegen FC Twente

Spitse zet verhoudingen op scherp in aanloop naar topper tegen FC Twente

Zondagmiddag staat voor FC Twente Vrouwen de topper tegen Ajax op het programma. De Tukkers zijn na de winst op PSV koploper in de kampioenspoule en hebben nu een voorsprong van één op zowel Ajax als PSV. FC Twente wil de koppositie verstevigen terwijl Ajax de koppositie over wil nemen.

Bij Ajax staan meerdere oud-FC Twente spelers onder contract waaronder Sherida Spitse. De routinier denkt dat Ajax meer kwaliteit heeft dan FC Twente, maar weet ook dat dit niet alles zegt. "Wij hebben meer individuele kwaliteit dan FC Twente, zonder nu arrogant te zijn. Alleen moeten we het wel goed uitvoeren. Iedereen wint en verliest van elkaar. Alles is nog mogelijk tot de laatste speeldag, denk ik."

Ajax-trainer Schenkel is het eens met Spitse. "Ik denk dat wij inderdaad de beste speelsters hebben en de meeste kwaliteit. We zijn alleen nog te wisselvallig. De ene keer spelen we een fantastische wedstrijd en de andere keer vraag je je af wat de afspraken nou precies zijn. Dat gaat met ups en downs."

[google]

Om de speelsters extra te motiveren heeft Schenkel een stukje aangehaald van Pep Guardiola. "De grote spelers en de grote ploegen zijn op dit moment op hun allerbest. De stress en spanning snuiven ze op en zetten ze om in iets positiefs.

Topper live op de NOS en ESPN

De topper tussen Ajax en FC Twente is zondag live te zien op niet één, maar twee kanalen. Zowel NOS als ESPN zendt de wedstrijd live uit. De aftrap wordt verricht om 14:30 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties