FC Twente Nieuws

Stadionverbod voor Heracles-supporter die Cerny sloeg, Heracles krijgt geldboete

Stadionverbod voor Heracles-supporter die Cerny sloeg, Heracles krijgt geldboete

De Heracles-supporter die Vaclav Cerny sloeg tijdens de derby in Erve Asito heeft een stadionverbod gekregen van de KNVB. Dat was niet de enige straf die de KNVB uitdeelde. Ook Heracles heeft een boete gekregen van de voetbalbond. De club moet 15.000 euro betalen vanwege de wanordelijkheden tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

"De wanordelijkheden betreffen het afsteken van vuurwerk, het gooien van bekers met vloeistof en voorwerpen richting het speelveld en de spelers van FC Twente (waarbij de keeper van FC Twente is geraakt), het slaan van een speler van FC Twente, en het betreden van het speelveld", aldus de KNVB.

De wedstrijd Heracles - FC Twente werd gespeeld op 30 april. Tijdens een akkefietje op het veld tussen de spelers mengde zich ook een Heracles-supporter. Op de beelden was duidelijk te zien dat hij Vaclav Cerny een tik in het gezicht gaf.

Cerny deed aangifte waarna het Openbaar Ministerie een onderzoek startte. Tot verbazing van iedereen wordt de man toch niet strafrechtelijk vervolgd. De reden is dat het OM de zaak heeft ingetrokken. Het blijft dus bij een stadionverbod en de bijbehorende geldboete.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties