FC Twente Nieuws

Staf en selectie FC Twente en politie komen bijeen: "Versterkt de samenwerking"

Staf en selectie FC Twente en politie komen bijeen: "Versterkt de samenwerking"

De staf en de selectie van FC Twente zijn maandagmiddag op het IBT-centrum van de politie in Borne op bezoek geweest voor een bijeenkomst met de politie. De bijeenkomst was georganiseerd om meer begrip te krijgen voor elkaars werk en om te leren hoe de politie en FC Twente elkaar kunnen helpen bij het soepel laten verlopen van de wedstrijden van de Tukkers.

Op het Politie Trainingscentrum Twente (IBT) waren door docenten van de politie een aantal casussen uitgewerkt. De casussen zijn bedoeld om de spelers en staf van de Enschedese club inzicht te laten krijgen in het optreden van de politie tijdens een wedstrijd van FC Twente.

De bijeenkomst leverde voor beide partijen nieuwe inzichten op over hoe ze elkaar kunnen helpen bij de normalisatie van processen in en rondom een wedstrijd en De Grolsch Veste. De middag leverde leuke en leerzame momenten op en versterkt de samenwerking in de toekomst, meldt de politie op Politie.nl.

FC Twente en de politie hebben in het verleden samen minder positieve dingen meegemaakt. In 2017 viel de politie het supportershome van Vak-P binnen tijdens de wedstrijd tegen PSV, wat de politie niet in dank werd afgenomen. In 2019 misten veel FC Twente-supporters een groot deel van de wedstrijd tegen Roda JC door een uitgebreide politie controle. In mei van dit jaar stuurde de politie bussen met FC Twente-fans terug voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord, omdat er niet genoeg parkeerplekken waren bij het stadion van Feyenoord voor het aantal bussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties