FC Twente Nieuws

Statistieken: Dit is hoe goed de VAR werkte in het seizoen 2021-2022

Statistieken: Dit is hoe goed de VAR werkte in het seizoen 2021-2022

Vanaf het seizoen 2018-2019 is er in de eredivisie sprake van een VAR. De Video Assistent Referee. Deze scheidsrechter kan met behulp van beelden ondersteuning bieden aan de scheidsrechter in het stadion. In de 306 wedstrijden die een eredivisieseizoen telt, greep de VAR 89 keer in. Dat betekent één op 3,4 wedstrijden.

De KNVB is vrijdagmiddag met de statistieken van het seizoen 2021-2022 gekomen. Daaruit blijkt dat van de 89 ingrepen er 76 keer de juiste beslissing werd genomen. Acht keer was het VAR-advies de onjuiste beslissing en de overige vijf keer was er ondanks de VAR alsnog twijfel over de juistheid van de beslissing.

Wat opvalt is dat er maar liefst twintig keer onterecht niet werd ingegrepen door de VAR, terwijl dit wel moest. Dit gebeurde twee keer bij een doelpunt, elf keer bij een strafschop en zeven keer bij een rode kaart. Verder werden er bij de rode kaarten bij de beslissingen van de VAR, geen enkele keer de onjuiste beslissing genomen.

38 doelpunten werden na het VAR-advies terecht goedgekeurd. Vijf keer werd de onjuiste beslissing genomen en één keer was er twijfel over de juistheid van de beslissing. Bij strafschoppen werd er 23 keer de correcte beslissing genomen, drie keer incorrect en twee keer was er twijfel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties