FC Twente Nieuws

Steeds meer pogingen om zijden draadje FC Twente door te knippen

Steeds meer pogingen om zijden draadje FC Twente door te knippen

Morgen neemt FC Twente het op tegen Feyenoord. Het zal meer dan een wedstrijd zijn. De Tukkers treffen op het gebied van psychische oorlogsvoering misschien wel de grootste rivaal. Na alle gebeurtenissen bij FC Twente is de gunfactor die er de afgelopen jaren was enorm afgenomen. FC Twente bungelt boven de afgrond, en veel Eredivisieclubs zouden maar al te graag het zijden draadje doorknippen.

De bekendste uitspraak van Vak P is misschien toch wel 'Wij tegen iedereen'. Die uitspraak bestaat al jaren, toch heeft het nu veel meer betekenis gekregen dan dat het al had. FC Twente dreigt om te vallen en er is geen enkele club die de Tukkers een helpende hand toereikt. De veelbesproken uitspraken van Bert van Oostveen spreken boekdelen. FC Twente is in de ogen van 'de rest van Nederland' een parasiet die zo snel mogelijk bestreden moet worden.

Slechts een enkeling heeft medelijden met de supporters van FC Twente en steekt een hart onder de riem, iets wat momenteel zeer zeldzaam is. Veel mensen kunnen namelijk niet wachten tot de club in Enschede wordt teruggezet naar de amateurs. Er worden zelfs allerlei pogingen gedaan om de club zo snel mogelijk kapot te krijgen.

[google] "Als ik moet kiezen heb ik liever dat Twente zijn licentie kwijtraakt, dan drie punten", zei Peter Hofstede van De Graafschap onlangs. Bij Excelsior wilden ze zelfs dat de Tukkers vrijwillig hun plek in de Eredivisie zouden afstaan. Eric Gudde is misschien wel de meest besproken man van de afgelopen week. "Zijn woorden waren nog net geen smeekbede aan de KNVB om Twente aan te pakken..." schrijft Leon Ten Voorde in de TC Tubantia.

Eric Gudde loopt voorop in de mars van clubs die boos zijn op FC Twente en onlangs de aanval openden. "Waarom hoorden we die clubs niet toen we 13 punten hadden en onder de streep stonden", zo luidden de reacties van FC Twente-supporters afgelopen week tijdens de training. "KNVB die ons blijkbaar liever kwijt is dan rijk, terwijl we historisch gezien nog steeds de vierde club van Nederland zijn." besluit Ten Voorde.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties