FC Twente Nieuws

Steijn na lange dag met twee wedstrijden: "Daar tekent iedereen voor"

Steijn na lange dag met twee wedstrijden: "Daar tekent iedereen voor"

Sem Steijn zette FC Twente vrijdag bij zijn debuut in De Grolsch Veste op voorsprong. In de oefenwedstrijd tegen FC Schalke 04 nam hij met een snoeiharde omhaal de 2-1 voor zijn rekening. Het was niet de enige wedstrijd die hij op die dag speelde. 's Middags speelde hij namelijk ook al mee in de verloren oefenwedstrijd tegen Antalyaspor (1-3).

Het gebeurt zelden dat een voetballer twee verschillende wedstrijden speelt op één dag. "Het was een best lange dag", vertelt Steijn tegenover RTV Oost. "We verloren daar. Ik moet zeggen dat ik het niet terecht vond, want we hadden daar ook echt een hele goede wedstrijd gespeeld. Dan moet je je voorbereiden op deze wedstrijd, op een kwartier tot een half uurtje. Het werd een half uurtje. Het is een lange dag, maar als je hem zo mag afsluiten, tekent iedereen daarvoor, denk ik", doelt de twintigjarige middenvelder op zijn prachtige goal.

Steijn was onder de indruk van het hoge aantal fans dat op de wedstrijd afkwam. "Het is gewoon een hele mooie dag, omdat er zo veel mensen komen bij een oefenwedstrijd. Dat je dan ook nog wint van Schalke en de manier waarop is heel mooi. We hebben alles gegeven en dat zie je. Dat wordt ook beloond vandaag, dat is wel mooi", aldus de jonge Hagenees, die deze zomer transfervrij overkwam van ADO Den Haag.

Volgens Steijn is FC Twente bezig met de voorbereiding op de wedstrijd in de derde voorronde van de Conference League, die op donderdag 4 augustus gespeeld gaat worden. De Tukkers gaan uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Racing FC Union uit Luxemburg en FK Cukaricki uit Servië. Steijn heeft een stukje van de heenwedstrijd tussen de clubs, die afgelopen donderdag met 1-4 werd gewonnen door de Serviërs, gekeken. "Het waren wel twee ploegen die er vol voor gingen, dat viel me wel op", besluit Steijn, die met Michel Vlap strijdt om een basisplaats bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties