FC Twente Nieuws

Stijging in aantal voetbalgevechten ver buiten voetbalstadions

Stijging in aantal voetbalgevechten ver buiten voetbalstadions

Supporters van 29 profclubs zijn betrokken bij vechtafspraken in bossen, weilanden en overige afgelegen gebieden, zo staat in een rapport dat is opgesteld in opdracht van Politie en Wetenschap. Nieuwsuur bracht de inhoud van dit rapport vanavond naar buiten. Tussen de clubs staat ook FC Twente vermeld.

De ‘freefight-hooligans’, zoals ze genoemd worden spreken buiten wedstrijddagen om af om te vechten tegen hooligans van een andere club. Met enige regelmaat vinden deze gevechten plaats. Per keer zijn er ongeveer tientallen personen betrokken.

Zo nu en dan duiken er via social media of supportersfora filmpjes op waarop dergelijke vechtpartijen te zien zijn. Tussen 2012 en 2016 kregen de onderzoekers zo'n honderd gevechten in beeld. Hoewel er niet telkens gevechten plaatsvonden, soms werden ze voorkomen, is er volgens de Nationale Politie een ongewenste ontwikkeling gaande.

[google]“Aan de ene kant is er een goede ontwikkeling in de voetbalwereld: er zijn steeds minder incidenten in stadions. Maar we zien ook dat steeds meer clubs een harde kern van supporters krijgen, die zich bezighouden met vechtafspraken ver buiten het stadion,” zegt Frank Paauw, korpschef van Rotterdam.

Verder zou het gaan om supporters van Ajax, Almere City FC, AZ, Excelsior, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Groningen, FC Haarlem, FC Oss, FC Twente, FC Utrecht, FC Volendam, Feyenoord, Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles, Helmond Sport, Heracles Almelo, MVV, NAC Breda, N.E.C., PEC Zwolle, PSV, Roda JC, SC Heerenveen, Sparta, Vitesse, VVV en Willem II (soms in combinatie met supporters van Belgische clubs).

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties