FC Twente Nieuws

Streuer belde eind vorig seizoen al voor Van Wolfswinkel: "Jan gaf niet op"

Streuer belde eind vorig seizoen al voor Van Wolfswinkel: "Jan gaf niet op"

Ricky van Wolfswinkel werd afgelopen woensdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Twente. Al sinds het eind van vorig seizoen probeerde Jan Streuer de spits los te weken bij FC Basel, twee maanden later is hij daar eindelijk in geslaagd.

De onderhandelingen liepen stuk omdat de Zwitserse club niet toegaf, toch bleef Streuer bellen. "Jan gaf niet op, belde weer en dit keer kon het wel. Dit is het resultaat", vertelt Van Wolfswinkel in gesprek met de TC Tubantia.

De 32-jarige spits hoefde zelf niet lang na te denken. Hij kende de technisch directeur van FC Twente immers nog goed. "Ik speelde nog bij de amateurs van Woudenberg en hij haalde me naar Vitesse. Ik wil niet zeggen dat de cirkel rond is - daar is het te vroeg voor - maar het heeft wel iets symbolisch. Het is aan Jan te danken dat ik hier ben."

[google]

Niets negatiefs

Daarnaast bewondert de kersverse aanwinst de club zelf. "FC Twente is een club die ik altijd mooi heb gevonden. De mensen zijn no-nonsense en de supporters zijn geweldig. Als tegenstander heb ik vaak tegen FC Twente gespeeld, en ik kan niets negatiefs noemen."

Hoewel Van Wolfswinkel blij is met de terugkeer bij zijn familie, viel het afscheid van zijn Zwitserse vrienden hem zwaar. "Maar het is tijd om verder te gaan. Zo is het leven, zo is voetbal. Het was tijd voor wat anders, voor een frisse energie. Ik kijk ernaar uit om weer in de eredivisie te spelen, om weer te scoren. Ik wil hier iets moois neerzetten. FC Twente heeft goede fases gehad en mindere, en ik wil helpen om constanter te worden", besluit de tweevoudig international.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties