FC Twente Nieuws

Streuer duidelijk: "Kom op, hé. Ik moet er geen omkijken naar hebben"

Streuer duidelijk: "Kom op, hé. Ik moet er geen omkijken naar hebben"

De eerste actie van jan Streuer na zijn aanstelling bij FC Twente was het contacten van Ron Jans. De trainer was net enkele maanden transfervrij nadat hij zijn contract had ingeleverd bij het Amerikaanse FC Cincinnati nadat hij werd beschuldigd van racisme.

De ervaren Andries Ulderink werd aangesteld als zijn assistent. Ook hij was nog niet heel lang transfervrij nadat hij besloot zijn contract in te leveren bij Ajax Cape Town. Hij stond bovenaan in de Zuid Afrikaanse eerste divisie, maar verklaarde zich solidair met collega Hans Vonk die na een aanvaring met de eigenaar de club verliet.

Jans zelf nam één assistent-trainer mee en dat was Ivar van Dinteren. Met Jans, Ulderink en Van Dinteren is de technische staf goed in balans, iets dat afgelopen seizoen totaal niet het geval was. De bank zat toen vol met onervaren trainers en dat brak de club uiteindelijk ook op.

Jan Streuer heeft dan ook bewust gekozen voor de ervaren Jans. "Er wordt wel eens gezegd dat de invloed van een trainer beperkt is, daar ben ik het totaal niet mee eens", zo vertelt de technisch directeur in gesprek met de Volkskrant.

"De trainer moet enthousiasme en de juiste werkhouding installeren. Ik wilde daarnaast iemand die voor aantrekkelijk voetbal staat. Verliezen doe je toch wel een paar keer dus ga alsjeblieft niet achterin die bal de hele tijd opzij spelen; vreselijk."

[google]

De optie om een jonge ervaren trainer aan te stellen is bij Streuer dan ook geen moment aan de orde geweest. "Een jonge trainer halen en die onder een adviseur laten dienen zoals je elders ziet; kom op, hé. Ik moet er geen omkijken naar hebben", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties