FC Twente Nieuws

Streuer en Jans vormen geweldig duo: "Lang geleden dat Twente dat had"

Streuer en Jans vormen geweldig duo: "Lang geleden dat Twente dat had"

In juni 2020 werd Ron Jans aangesteld als trainer van FC Twente. De Tukkers kenden voor die aanstelling een lastig seizoen. In het onafgemaakte seizoen werd de club uit Enschede veertiende, één punt boven de streep. Jans werd in de twee seizoenen daarna achtereenvolgens tiende en vierde.

Destijds was de komst van Alexander Zorniger als trainer echter niet ver weg. “Dat was heel dichtbij, ja”, aldus Streuer tegenover VoetbalPrimeur. Streuer gaf zelf echter de voorkeur aan een Nederlander, net als dat hij dat bij spelers doet. “In Nederland hebben we ook veel goede trainers en spelers. We richten ons vooral op Nederlandse spelers.”

“Zeven, acht of negen nationaliteiten in je team, daar hou ik niet zo van. Op de training wordt gewoon Nederlands gesproken en dat is veel makkelijker. Sommige clubs hebben een volledig Duitse clubleiding, wat schiet je daar nou mee op?”, vraagt de technisch directeur zich af. Een Nederlandse club met een Duitse of Spaanse leiding. Ik denk niet dat dat werkt. Binnen twee jaar zijn ze weer weg en dan komen er weer anderen. Dit is voor FC Twente gewoon het beste.”

Streuer vormt al twee jaar lang een duo met Jans. “Dat is ontzettend belangrijk. Het is lang geleden dat Twente twee jaar dezelfde technisch directeur en hoofdtrainer had. Als je steeds wisselt, of dat nou met de trainer of de clubleiding is dan is dat ook niet goed. Nieuwe mensen hebben altijd nieuwe ideeën, maar die zijn niet altijd beter. Sommige mensen willen het ook opnieuw uitvinden”, zo besluit de 71-jarige Streuer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties