FC Twente Nieuws

Streuer gaat bellen met Ajax, Benfica en FC Utrecht

Streuer gaat bellen met Ajax, Benfica en FC Utrecht

FC Twente heeft momenteel nog acht huurlingen onder contract staan. Het gaat om Nathan Markelo (Everton FC), Issah Abass (Mainz 05), Luka Ilic (Manchester City) Luciano Narsingh (Feyenoord), Danilo (Ajax), Vaclav Cerny FC Utrecht), Kik Pierie (Ajax) en Tyronne Ebuehi (Benfica).

Het grootste deel zal aan het einde van het huidige seizoen vertrekken, maar FC Twente hoopt daarnaast dat een klein aantal blijft. Het gaat om Vaclav Cerny, Kik Pierie en Tyronne Ebuehi.

Laatstgenoemde kan door FC Twente over worden genomen middels een optie tot koop, maar dat is voor FC Twente momenteel financieel niet haalbaar. De technisch directeur wil dan ook in gesprek met Benfica en Ebuehi. "Van al die spelers is een overgang van Ebuehi het lastigst. We hebben niet alleen te maken met de transfersom, maar ook met het salaris van de speler en de eisen van Benfica. Wat willen zij en wat kunnen wij?”, zo vraagt Streuer zich af in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

[google]

Naast Benfica wil Streuer ook in gesprek met Ajax. Niet over Danilo, maar over Kik Pierie. Danilo is onhaalbaar, maar de Tukkers hopen Ajax te verleiden om de centrale verdediger nog een jaar te stallen bij FC Twente. Pierie kende een slechte start en kreeg veel kritiek, maar de afgelopen weken behoorde hij telkens tot de betere spelers.

De laatste speler die FC Twente graag wil behouden is Vaclav Cerny. De aanvaller is dan wel zwaar geblesseerd, toch wil FC Twente een poging wagen om de aanvaller los te weken bij FC Utrecht. Ook Cerny zelf wil graag bij FC Twente blijven. Dit zei hij vorige week in een interview. De Tsjech heeft nog een doorlopend contract bij FC Utrecht tot medio 2022. FC Utrecht heeft een optie dit contract te verlengen tot 2023. De kans dat ze dit gaan doen lijkt echter klein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties