FC Twente Nieuws

Streuer hekelt toename kunstgrasvelden in de eredivisie

Streuer hekelt toename kunstgrasvelden in de eredivisie

Met de promotie van Excelsior, FC Emmen en FC Volendam krijgt de eredivisie er komend seizoen drie ploegen bij die hun wedstrijden afwerken op kunstgras. Van de drie degradanten uit de eredivisie speelde alleen Heracles op kunstgras, waardoor er per saldo twee nieuwe kunstgrasmatten bijkomen in de eredivisie. Echter is er ook goed nieuws.

Sparta heeft besloten om de huidige kunstgrasmat deze zomer te vervangen voor een echte grasmat. Cambuur Leeuwarden blijft echter wel spelen op kunstgras. De club is bezig met een nieuw stadion. Deze moet af zijn in de zomer van 2023, inclusief een echte grasmat.

Ook FC Emmen en FC Volendam hebben de intentie om hun kunstgrasmat te vervangen voor een echte grasmat, maar het seizoen 2022-2023 komt daarvoor hoogstwaarschijnlijk te vroeg. Excelsior heeft niet de intenties uitgesproken om spoedig over te stappen op echt gras. Dat de eredivisie komend seizoen vier clubs heeft die spelen op kunstgras is slecht nieuws voor Jan Streuer.

De technisch directeur van FC Twente liet onlangs weten een hekel te hebben aan de kunstmatige ondergrond. "Verschrikkelijk! Het komende seizoen hebben we misschien wel vijf ploegen met kunstgras in de eredivisie", aldus Streuer bij ESPN. Op dat moment was de uitslag van de promotie/degradatie play-offs nog niet bekend. Het aantal is vier geworden, nog altijd één kunstgrasmat meer dan het afgelopen seizoen.

Streuer vindt dat als clubs mee willen doen op het hoogste niveau, ze ook op echt gras moeten spelen. "Dat vind ik het beste. Als je dat zo stelt, zul je zien dat ook alle clubs in de eerste divisie natuurgras nemen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties