FC Twente Nieuws

Streuer nam risico met aantrekken Unnerstall: "We hebben het initiatief genomen"

Streuer nam risico met aantrekken Unnerstall: "We hebben het initiatief genomen"

Veel supporters van FC Twente waren eerder dit jaar al meer dan tevreden met de komst van Lars Unnerstall, desalniettemin heeft de Duitse goalie de verwachtingen alsnog ruimschoots weten te overtreffen. Jan Streuer blikt in gesprek met VoetbalPrimeur terug op hoe de transfer tot stand kwam.

Omdat de doelman dichter bij huis wilde gaan wonen, werd FC Twente opeens de meest logische optie in Nederland. "Ik werd gebeld door de zaakwaarnemer of we interesse hadden in Lars Unnerstall", herinnert de technisch directeur van de Tukkers zich. "Omdat het de bedoeling was dat Joël Drommel verkocht zou worden, zijn we daar meteen mee aan de slag gegaan. Ron Jans stond er ook achter."

Bij dit buitenkansje zat wel een risico inbegrepen. Eerste doelman Joël Drommel was op dat moment namelijk nog niet verkocht. "Als we hadden gewacht tot Joël vertrokken was, dan was dit nooit gelukt. We hebben het initiatief genomen en vonden dat we dit moesten doen", verklaart Streuer. "Wij gingen ervan uit dat hij weg zou gaan, soms moet je ook gewoon een risico'tje nemen."

De keuze om de 31-jarige sluitpost naar Enschede te halen, heeft uiteindelijk geweldig uitgepakt. Bijna wekelijks wordt de vergelijking gemaakt met de af en toe blunderende Drommel die de omgekeerde weg bewandelde. PSV koos met Drommel afgelopen zomer voor een keeper met meer voetballende kwaliteiten dan Unnerstall. "Maar ik zie hem weinig domme dingen doen hoor", zegt Streuer.

"Hij weet precies wat hij kan. Je kunt wel een keeper willen die overal goed in is, maar haal die als club maar eens binnen. Het is voor een elftal echt heel belangrijk dat er een goede keeper in het doel staat. Je hebt een probleem als je wel een goed elftal hebt, maar geen goede keeper. We zijn heel blij met Lars en het publiek is dat ook", besluit de TD.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties