FC Twente Nieuws

Stroot trots ondanks nederlaag: "Misschien door de winnaar uitgeschakeld"

Stroot trots ondanks nederlaag: "Misschien door de winnaar uitgeschakeld"

FC Twente Vrouwen werd woensdagavond uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League. De Tukkers gingen in de Grolsch Veste met 0-1 onderuit, na de eerdere 6-0 nederlaag in Wolfsburg. Ondanks de nederlaag is trainer Tommy Stroot dik tevreden.

"We weten precies wie we hier als tegenstander hebben", vertelt Stroot in gesprek met RTV Oost. "De manier waarop is fantastisch: we durfden vooruit te verdedigen en zelfs in actie te komen. Natuurlijk moesten we een aantal momenten hard knokken. Maar uiteindelijk, met welke leeftijden en welk team wij hier bezig zijn, moet ik echt zeggen: een heel knap resultaat."

FC Twente creëerde een aantal kansen, maar wist deze niet te verzilveren. "Dat ligt ook aan de verdedigende kwaliteiten van Wolfsburg. Uiteindelijk hebben we steeds weer geprobeerd in actie te komen. Daar ben ik vooral positief over gestemd, dat we op zoek waren naar oplossingen en kansen en niet opgegeven hebben."

[google]

De oefenmeester beseft dat VfL Wolfsburg een serieuze kandidaat is voor de Champions League-winst. "Deze ploeg is echt sterk. Ik kan mij niet voorstellen dat er een ploeg is die daar tegenop kan. Olympique Lyon is natuurlijk een ploeg die ook weer de finale halen kan, maar ik denk dat Wolfsburg nog een grote stap gemaakt heeft. Misschien zijn we door de winnaar uitgeschakeld", aldus Stroot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties