FC Twente Nieuws

Stroot waakt voor onderschatting: "Het is nooit vanzelfsprekend, zo simpel is het niet"

Stroot waakt voor onderschatting: "Het is nooit vanzelfsprekend, zo simpel is het niet"

Vanavond start voor FC Twente Vrouwen het nieuwe seizoen met de eerste wedstrijd van de voorronde van de Champions League. De ploeg van Tommy Stroot is ingedeeld in een poule van vier samen met FC Alashkert uit Armenië, Besiktas uit Turkije en het Poolse Górnik Leczna. De enige naam die mensen iets zal zeggen is die van de Turken.

Alleen de nummer één van de poule zal doorstromen naar het eindtoernooi van de Champions League. Fouten zijn dus niet geoorloofd. Juist door de onbekende tegenstanders waakt Stroot voor onderschatting. "De algemene verwachting is dat wij het even halen. Ajax kwam als kampioen de laatste twee jaar probleemloos door de voorronde, wij daarvoor ook. Dus is het logisch dat de buitenwereld ervan uitgaat dat wij ons ook plaatsen voor het hoofdtoernooi. Maar het is nooit vanzelfsprekend, zo simpel is het niet. We moeten het eerst doen."

[google]

"We zijn, best verrassend, kampioen geworden", vervolgt Stroot het gesprek met Van Schuppen van de TC Tubantia. "Dit is de beloning. Daar gaan we van genieten en we willen het maximale er uithalen. We gaan dit avontuur samen aan en natuurlijk willen we het hoofdtoernooi halen. En dan tegen een grote tegenstander gaan spelen. Daar kijken we naar uit."

Speelschema voorrronde CL

De voorronde begint woensdagavond om 18.30 uur met de wedstrijden FC Twente-FC Alashkert (veld GFC Goor) en Besiktas – GKS Górnik Leczna (veld Vosta). Het resterende programma: zaterdag 10 augustus, 18.00 FC Twente – Besiktas (veld Vosta) en Górnik Leczna-FC Alashkert (veld GFC Goor). Dinsdag 13 augustus, 18.30 uur, FC Twente - Górnik Leczna (veld SC Enschede) en FC Alashkert-Besiktas (veld GFC Goor).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties