FC Twente Nieuws

Superlatieven voor Steijn: "Slimme explosieve sluiper met drang om te scoren"

Superlatieven voor Steijn: "Slimme explosieve sluiper met drang om te scoren"

Sem Steijn was afgelopen zondag de gevierde man in de Grolsch Veste. De Hagenees startte voor het eerst in de basis in de Grolsch Veste en zal deze dag niet snel vergeten. Hij speelde gedreven, scoorde twee keer en stal direct de harten van de Twente-supporters. Steijn is nog maar 20 jaar jong. Wat kunnen we van hem verwachten?

"Hij heeft een neusje in en rondom de zestien. Hij is slim en heel explosief. Hij is zo'n sluiper rondom de verdedigers en ineens is ie daar", aldus een zeer enthousiaste Van Staa bij de Oosttribune. "Hij heeft zo'n echte drang om te scoren en dat zie je ook aan de doelpunten die hij maakt. Niet alleen intikkers want ook bij die tweede was hij er ineens. Dat is leuk om naar te kijken."

Kan hij een goed koppel gaan vormen met Van Wolfswinkel? "Hij was vorig seizoen een geweldige co-productie met Verheydt, en je ziet wel dat hij en Van Wolfswinkel iets met elkaar hebben. Ze zijn ook veel aan het praten in het veld. Dat is mooi om te zien", aldus Van Wissing. Dat vele praten bevestigt ook Steijn zelf.

"We zijn tijdens de wedstrijd veel met elkaar bezig", aldus de middenvelder. "Hoe loop hij en hoe loop ik. Dat ging goed en ik kan ook heel veel leren van Ricky. Ik ben blij dat ik met hem kan voetballen. Ik ben super blij. Ik ben belangrijk geweest, een mooie overwinning en mooi dat het publiek mijn naam scanderen. Een betere wedstrijd kon ik niet wensen."

"Dit is een speler met potentie om door te groeien", vervolgt Van Staa. "En dat is niet alleen omdat hij die doelpunten maakt. Je ziet hoe hij ermee bezig is en ervan geniet. Hij heeft een slechte periode achter de rug, komt erin en maakt zich verder ook helemaal niet druk. Komt natuurlijk ook uit een voetbalfamilie en weet wat er van hem gevraagd gaat worden."

"Ik ben nog even op de tribune blijven staan en dan zie je het publiek daarop reageren. Als je dan naar voren geschoven wordt door de groep, dan heeft hij nog wel een beetje dat bleu. Zo van: ik voel me toch nog niet zo fijn. Maar dit was natuurlijk een jongensdroom. Heerlijk man", besluit Van Staa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties